Kehribar Nedir? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir? - Sanat Adası

Kehribar Nedir? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Geçmiş zamanlar kehribar hakkında araştırmalar yapan bilim insanları, araştırmalarında sık sık fosillerden yardım almaktadır. Fosillerin geçmişi de milyonlarca yıl önceye kadar dayanmaktadır.
Fosiller, genellikle kendini kömür ve petrol gibi madenlerle birlikte gösterse de bazı durumlarda daha farklı şekillerde göstermektedir. Bu duruma en iyi örneklerden birisi de maddesidir.
Kehribar nedir
Kehribar, yapısı itibariyle incelendiği zaman, bu taşın aşırı derecede saydam olması dikkat çeken ilk özelliktir.
Sahip olduğu çok yüksek derecedeki yumuşaklık ve hafiflik, kehribarın sahip olduğu özelliklerden bazılarıdır.
Kehribarlar, oluşum itibariyle iki farklı renkte bulunmaktadır. Bunlardan ilki sarı renktir. Fakat bu sarı tam renginde değildir, kırmızıya dönük sarı şeklinde kendini gösterir.
Diğer kehribarın rengi ise, donuk sarı renktir. Donuk sarı renge sahip olan kehribarın diğer adı da eskitilmiş kehribardır.

Kehribar Nedir?

Kehribar nedir sorusunun cevabı, bir fosildir olarak verilebilir. Aslında bir taş olarak anılır ve ağaçların korunma mekanizmalarından biri olan reçinenin fosilleşmiş halidir.
Yapılan incelemelerin sonucunda kehribarın içerisinde birçok fosilleşmiş canlıya da rastlanmıştır.
Şifalı taş olarak kabul gören kehribarın bileşiminde oksijen, hidrojen, karbon elementleri ve de süksinik asit bulunmaktadır.

Kehribarın Özellikleri Nelerdir?

Aslında kehribar özellikleri saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Kehribar taşı, hem süs eşyası niyetiyle hem de sağlık alanında kullanılmaktadır.
Taş, bedenle temasa geçtiğinde bedene sıcaklık yayar. Bu sebeple takı eşyası olarak boyun çevresinde kullanılır. Buradaki amaç ise, taşın verdiği ısı ile soğuk algınlığını çözmektir.
Kehribar özellikleri
Bu özel taş, oldukça değerli bir taştır ve sahteleri de vardır. Gerçek kehribarın yakıldığı zaman etrafa çam kokusu yayar.
Bunun nedeni ise, kozalaklı ağaçların reçinelerinden oluşmuş olmasıdır. Kehribar taşı, sağlık alanının dışında da özellikle tespih yapımında sık bir şekilde kullanılmaktadır.
Bir başka yazımız olan Lületaşı Nedir makalemize’de göz atabilirsiniz. Lületaşı faydaları ve özellikleri hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz.

Kehribarın Faydaları Nelerdir?

Son derece önemli olan kehribar faydaları da saymakla bitmez. Sağlığa olan etkilerinden dolayı şifalı taş denilen kehribarın birçok olumlu etkisi vardır.
Kehribar faydaları
Boğaza takı olarak takılan taş, tiroid enfeksiyonlarını ve guatrı engeller. Astım ve bronşiti önler ve var ise iyi gelir. Taş, özellikle romatizmal ağrılara da çok iyi gelir.
Bu özel taşın sindirim sistemine de olumlu katkıları vardır. Bu taş, bağırsakların düzenli ve de sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar