WordPress içerik kilitleme sistemleri takipçi kitlenizi genişletmek için en etkili araçlardandır. Ayrıca pazarlama adına da oldukça etkili bir yötemdir.
Zira ben de wpmavi’de aktif olarak aşağıda listelediğim wordpress yazı kilitleme eklentileri içinden 2 tanesini etkileşim yaratmak ve takipçi kitlemi arttırmak adına kullanıyorum.
Bir de daha önce, wordpress yazı şifreleme ve içerik kilitleme hakkında bir yazım olmuştu. Alttaki eklentilere alternatif olarak, diğer yazıma da bakabilirsiniz.
İşte o eklentier, çalışma prensibleri ve özellikleri;
>> Yazıyı Görmek İçin Paylaşım Yap
>> Yazıyı Görmek İçin Abone Ol
>> İndirmek İçin Abone Ol
>> İndirmek İçin Ödeme Yap
>> Yazıyı Görmek İçin Abone Ol
>> İndirmek İçin Abone Ol
>> İndirmek İçin Ödeme Yap
Content Locker Pro / Beğen Butonları ile İçerik Kilitleme
Beğen Butonu ile WordPress İçerik Kilitleme
Sosyal paylaşım butonları ile wordpress yazı kilitleme işlemi yapmak istiyorsanız, kesinlikle en iyi eklenti seçeneği Content Locker Pro olacaktır.
Benim de kendi blogumda, başarılı bir blog yazarı olmanın sırrı yazımda aktif olarak sosyal paylaşım oranımı arttırmak amaçlı kullandığım bir eklentidir kendisi.
Sosyal paylaşım butonları ile wordpress içerik kilitleme işlevi sağlayan bu ekletinin tüm özellikleri ise şu şekilde;
1- En önemli özelliği SEO dostu olmasıdır. Yani beğen butonu arkasına gizlediğiniz içeriği ziyaretçinizden saklarken, arama motorlarına açık hale getirebiliyorsunuz.Böylece içeriğinizin indexlenmesinde hiç bir problem olmuyor.
2- En önemli diğer bir özelliği ise oldukça hafif bir kodlamaya sahiptir. Yani sitenizi hız ve performans yönünden kesinlikle olumsuz etkilemeyecektir.
3- İçerik kilitleme özelliğini sitenizin istediğiniz noktasında kullanabiliyorsunuz. İster tüm yazıyı kilitler, isterseniz yazının bir kısmını gösterir geri kalanını kilitler, isterseniz de yazını sadece küçük bir kısmını kilitler geri kalanını gösterirsiniz. Bunu sağlayanda bu ekletide worpdress sayfa kilitleme işlemi kısa kod ile yapılıyor oluşundan.
Örnek Kullanım:
[sociallocker id="123"]buraya kilitlemek istediğiniz içerik geliyor. (ister video, ister indirme linki, ister dosya, ister link, isterseniz de pdf dosyası)[/sociallocker]
4- Tek bir sosyal medya platformu ile de wordpress içerik kitleme özelliği mevcut. Yani içeriği açmak için sadece facebook paylaşımı yaptırma, sadece tweet attırma ya da sadece google+ paylaşımı yaptırma gibi.
5- Sosyal medya platformları olarak bünyesinde facebook, twitter, yotube, google+ ve linkedin barındırmakta.
7- Kilidi açmak için abone olmaya zorlama: Yani bu özellik ile ziyaretçiyi yazıyı görmek için sitenizin e-mail abonelik sistemine abone olmak durumunda bırakabiliyorsunuz. Eklenti, mailchimp, mailerlite, aweber, get response gibi bir çok mail servisi ile entegreli çalışıyor.
Tabii e-mail abonesi toplamak için illa ki eklentiyi bu mail servislerinden birisine entegre etmeniz de gerekmiyor. Topladığı mail abone listesini yönetim panelinde size liste şeklinde de sıralayabiliyor ve siz isterseniz burada bu listeyi dışa aktarabiliyorsunuz.
8- Ayrıca bu wordpress yazı kilitleme ekranını üye girişi yapmış kişiler için kaldıra da biliyorsunuz. Kilit ekranı sadece üye girişi yapmayanlara da görünebiliyor.
9- Dilerseniz de wordpress içerik kilitleme işlemini sadece desktop’a özel yapabiliyor, mobil girişler için etkisiz halde bırakabiliyorsunuz.
10- En sevdiğim özelliklerinden bir diğeri de, wordpress sayfa kilitleme işlemini bu eklenti ile belirli bir saniyeden sonra aktif hale getirebiliyor oluşunuz. Yani ziyaretçi sayfayı ziyaret etikten 20 saniye sonra – 30 saniye sonra kilit kısmını aktif hale getir gibi.
11- Ya da tam tersi mantıkta ziyaretçi sayfayı ziyaret ettiğinde gelen kilit ekranı sizin belirlediğiniz saniye aralığında otomatik, kendiliğinden de kalkabiliyor.
12- Eğer ben ziyaretçierlimi paylaşım yapmaya böyle bir yöntem ile zorlama istemiyorum, bunun yanında bir seçenek daha sunmak istiyorum diyorsanız da, kilit ekranınına bir de kapatma işareti koyabiliyorsunuz. Yani paylaşım yapmak istemeyenler de kilit ekranını çarpı tuşuna basıp, kilidi kaldıra da biliyor.
13- Beğen butonları ile kilitlediğiniz içerik, kilit ekranının arkasından sizin tercihinize göre ister buzlu, ister şeffaf, isterseniz de tercihinize göre bulanık olarak görülebiliyor. Yani kilit ekranının arkaplanını da yine özelleştirebiliyorsunuz.
14- Toplamda 16 farklı beğen butonu ile içerik kilitleme tasarımı mevcuttur, her türlü tema ile sorunusz çalışır, hiç bir kod çakışması yaşanmaz. Mobil uyumludur.
15- Ayrıca gelişmiş bir istatistik rapor bölümü de var eklentinin .Yani wordpress içerik kilitleme sistemini uyguladığınız yazılardan, hangisinden ne kadarlık bir paylaşım aldığınızı da görebiliyorsunuz.
16- Ajax load özelliği ile de wordpress sayfa kilitleme işlemi aşamalı olarak yapılıyor. Yani kilitleme ekranı sayfa ile bilrikte geliyor ancak kilitleme kısmında çıkacak olan paylaşım butonları sayfa dolumu yapıldıktan sonra geliyor, bu da sayfa açılış hızına neredeyse hiç etki etmiyor.
17- Paylaşım butonları için istediğiniz dili seçebiliyorsunuz. Türkçe’de dahil.
18- Wordpress yazı kilitleme ekranında ayrıca şartlar ve politikalar kısmını da eklenti üzerinden gösterebiliyorsunuz.
19- Eklentinin şahsi olarak en çok sevdiğim özelliği ise, ziyaretçiye içeriğini kitlediğiniz yazınızda bulunan kilit açma butonları ile farklı bir içeriğinizi paylaştırabiliyorsunuz.
Bu özelliklere ek olarak;
Content Locker Pro wordpress içerik kilitleme işlemini 3 farklı şekilde yapıyor;
1- Kilidi açmak için sosyal medyada paylaşım zorunluluğu: Yani ziyaretçi içeriği görmek için mutlaka sosyal medyada paylaşım yapmak durumunda.
Sosyal Paylaşım Butonları ile WordPress İçerik Kilitleme
2- Kilidi açmak için beğenme zorunluluğu: Yani ziyaretçi içeriği görmek için mutlaka içeriği beğenmek, tweetlemek durumunda.
3- Kilidi açmak için ziyaretçinin sosyal medya hesaplarından biri ile üye girişi yapması: Eğer wordpress sitenizde bir wordpress üyelik sistemi mevcutsa ve google+, linkedin ya da facebook ile giriş yapma özelliği de varsa,
Ziyaretçi aynı zamanda bu eklenti ile gizlediğiniz içeriği görmek için sitenize sosyal medya hesaplarından bir tanesi ile giriş yapmaya (üye olmaya) da zorlanabilir.
WordPress Kilidi Açmak İçin Sosyal Üyelik Zorunluluğu
Opt-In Content Locker – E-mail Aboneliği ile İçerik Kilitleme
WordPress İçerik Kilitleme – Opt-In Content Locker
Yine kendi blogumda da adsense gelir arttırma başlıklı yazımda aktif olarak kullandığım ve oldukça beğendiğim bir diğer wordpress içerik kilitleme eklentisi ise Opt-In Content Locker
Opt-In Content Locker, wordpress sitenizde önemli içeriklerinizin sadece abone olanlara gösterilmesini sağlayan bir wordpress yazı kilitleme eklentisi.
1-Kullanımı ise oldukça kolay. Tek yapmanız gereken, kilitlemek istediğiniz içeriği yazı veya sayfa içerisinde
[optinlocker]...[/optinlocker]
şeklinde kısa kodları kullanarak içerisine almak.
2-Ziyaretçinizin ise bu kilitli içeriği görmek için tek yapması gereken e-mail adreslerini vererek abone olması. Ziyaretçi bir kere abone olduğunda ise site genelindeki tüm kilitli içerik görünür hale geliyor. Yani kilit kalkıyor.
Topladığınız tüm mail adresileri ise sitenizin veritabanınında toplanıyor ve eklentinin ayarlar kısmından tüm aboneleri liste şeklinde görebiliyorsunuz, ayrıca CSV dosyası olarak tüm bu listeyi dışa da aktarabiliyorsunuz.
Tabii mail abonelik sistemini MailChimp, AWeber, GetResponse, iContact, Campaign Monitor, Mad Mimi, Benchmark, Sendy ve MyMail gibi bir çok toplu mail atmanızı sağlayacak mail servisleri ile de bağlayabiliyorsunuz.
#En önemli özelliklerinden bir tanesi ise, eklentiyi Soft locker mode’da çalıştırdığınız zaman, kilitlediğiniz içerik arama motoru botlarına görünürken, sadece ziyratçiye görünmüyor. Böylelikle yazılarınızın index almama, yani SEO kaybı gibi bir problemi de olmuyor.
#Eklenti abone olanları cookie kullanarak takip ediyor. Abone olan ziyaretçi sitenizi tekrar ziyaret ettiğinizde cookie’sinde kayıtlı olduğu için kilitli tüm içeriği site genelinde görmeye devam ediyor.
#Şartlar ve Koşullar kısmını da isterseniz, kilit ekranına ekleyebiliyorsunuz.
#Oldukça hafif bir kodlamaya sahip, sitenize hız açısından hiç bir problem yaratmayacak harika bir eklenti.
Subscribe & Download – İndirmek İçin Abone Ol Eklentisi
WordPress Link Kilitleme – İndirmek için Abone Ol
Eğer wordpress sitenizde abonelerinize özel dosyalar paylaşmak istiyorsanız, paylaştığınız her türlü dosyanın (pdf, word, excel, rar vs. ) sadece abone olanlar tarafından indirilmesini istiyorsanız, Subscribe & Download eklentisi tam sizlik.
1-Eğer ziyaretçileriniz içeriğini kilitlediğiniz bir dosya linkini indirmek istiyorlarsa öncelikle abone olmalılar. E-mail abonesi olduktan sonra
2-Eklenti ziyaretçinin abone olduğu mail adresine otomatik bir mail atar ve mail içeriğinde indirmek istediği kilitli dosyanın geçici bir şekilde şifrelenmiş indirme linkini verir. Ziyaretçi de bu linke tıklayarak kilitli olan dosyayı indirir.
3-Yine ziyaretçiden topladığınız tüm mailler eklentinin ayarlar sayfasında liste halinde size sunulur, CSV dosyası olarak dışa aktarılabilir ayrıca direkt bu mail sistemi MailChimp, AWeber, iContact, GetResponse, Campaign Monitor, Mad Mimi ve MyMail gibi mail servisleri ile bağlanabilir.
#Paylaştığınız dosyayı indirmek için abone olan ziyaretçiler sırf kilidi açmak adına sahte e-mail adresi veremez çünkü indirme linki verdikleri mail adresine gönderilir. Böylece toplanılan veri tamamı ile gerçek kullanıcı e-mail adreslerini içerir.
#Kullanımı ise oldukça basittir. “İndirmek için abone olun” kilit ekranını sitenizde nereye eklemek istiyorsanız (yazınızın sonuna, başına veya istediğiniz herhangi bir yerine) tek yapmanız gereken şu şekilde kısa kod kullanmak:
[sdfile url="http://ornek-indirme-linki"]
#Şartlar ve Koşullar kısmını da isterseniz, kilit ekranına ekleyebiliyorsunuz.
Digital Paybox – İndirmek İçin Ödeme Yap
İndirmek İçin Satın Al ile İçerik Kilitleme – Ücretli İçerik Kilitleme
WordPress içerik kilitleme yöntemlerin bir diğeri de, ziyaretçiden kilitli içerik için belirli bir ücret ödemesini istemek. Eğer paylaşacak değerli bir içeriğiniz varsa ve bu içeriği bir tek ücretli bir şekilde insanlara dağıtmak istiyorsanız,
O zaman Digital Paybox sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.
Diyelim ki elinizde ziyaretçinize ücretli bir şekilde satmak istediğiniz bir içerik var. Mesela, bir e-kitap yazdınız ve bu e-kitabı sitenizde ücretli satmak istiyorsunuz, bunu en kolay nasıl yapabilirsiniz ?
Bunun için bir çok yöntem mevcut fakat, Digital Paybox eklentisi bu işi en kısa yoldan, en sağlıklı şekilde yapabileceğiniz en iyi alternatiflerden bir tanesi.
1-Öncelikle bu eklenti ile satmak istediğiniz içeriği (pdf,word,excel,zip,e-kitap her ne ise) aynı diğer wordpress içerik kilitleme eklentilerinde olduğu gibi bir içerik kilitleme ekranına gizliyorsunuz,
2-Bu kilit ekranını da yine
[paybox id="XXX"]
şeklinde bir kısa kod kullanarak wordpress sitenizde istediğiniz herhangi bir yere yerleştirebiliyorsunuz.
3-Daha sonra ziyaretçi içeriği satın almak için öncelikle mail adresini giriyor ve daha sonra ise sizin minimum miktar olarak belirlediğiniz rakamı.
Ziyaretçi belirlediğiniz miktardan daha fazlasını sırf size destek olmak için de ödeyebiliyor yani. Ancak ödemelerde mutlaka bir alt limit oluyor. 20 TL diyorsanız, Ziyaretçi 20 TL’nin altında bir rakam giremiyor ancak 20 TL üstü bir rakam girebiliyor. Ya da sabit bir fiyatta koyabiliyorsunuz tabii ki.
4-Sonrasında ise ziyaretçi PayPal, Payza/Alertpay, Skrill/Moneybookers, Authorize.Net, InterKassa, EgoPay, Perfect Money, Kredi Kartı ya da Banka Kartı (Stripe aracılığı ile), Bitcoins BitPay aracılığı ile) gibi ödeme yöntemlerinden bir tanesini seçip, ödemesini gerçekleştiriyor.
5-Ardıdan ziyaretçinin satın almayı gerçekleştirirken belirttiği mail adresine içeriğinde geçici bir şekilde şifrelenmiş bir indirme linki gönderiliyor. ( Eklenti bunu otomatik yapıyor. ) Ve ziyareçi mailine gelen bu indirme linkine tıkladığında satın aldığı içeriği indirebiliyor.
Ciddi anlamda işlevsel, çok küçük ancak çok etkili kodlanmış bir eklenti. Nerede ise her işlev düşünülmüş. Bu tür bir wordpress içerik kilitleme planınız varsa, mutlaka Digital Paybox’u değerlendirin derim.
0 Yorumlar